Fotoğraflardaki “Kırmızı Göz” Neden Olur?

Gözümüz iç içe geçmiş üç tabakadan oluşur…

En dışarıdaki gözümüzü koruyan ve göz akı da denilen sert tabakadır. İkincisi, kan damarlarından meydana gelmiş ve ortasında göz bebeğinin bulunduğu damar tabakadı. Bu damarlar sayesinde fazla ışıkta göz bebeğimiz küçülür, karanlıkta ise daha çok ışık alabilmek için büyür ama bu hareketi oldukça yavaş yapar. Üçüncü tabaka da retina adı verilen, ışığa duyarlı kılcal damar ağlarından oluşan ağ tabakasıdır.

Köpek, kedi, geyik, karaca gibi hayvanların gözlerinin arkasında, yani retinalarında ayna gibi, yansıtıcı özel bir tabaka vardır. Eğer karanlıkta gözlerine el lambası veya araba farı gibi bir ışık tutarsanız, bu ışık gözlerinin içinden yansır ve gözleri karanlıkta pırıl pırıl parlar. İnsanların gözlerinin retinasında ise böyle bir yansıtıcı tabaka yoktur.

Fotoğraf makinesinin flaşı çok kısa bir zamanda çok kuvvetli bir ışık verir. Gözbebeğimiz ise bu kadar kısa zamanda küçülmeye fırsat bulamaz. Işık doğrudan retinaya ulaşır ve oradan da doğrudan kılcal damarların görüntüsü yansır. İşte flaşla çekilen fotoğraflarda görülen bu kırmızılık retina tabakasındaki kılcal damarların görüntüsüdür.

Kaynak: VatanTC

“Fotoğraflardaki “Kırmızı Göz” Neden Olur?” üzerine 3 yorum.

  1. Fotoğraflardaki kırmızı göz olayına da hala sinir olurum. Bir tıkla gider onlar hayır öyle de güzel durmuyorsun zaten öğren artık.

  2. Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazandığında çekilen fotoğraflardaki kırmızı rengi lacivert yapabilecek yiğitler(!) aranıyor. Ücret dolgundur

Bir cevap yazın

Güvenlik Doğrulama * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.